Nigerian Police Force Past Questions and Answers | Free PDF Download.

Filed in Past Questions by gray on August 11, 2019 0 Comments

Nigerian Police Force Past Questions and Answers | Free PDF Download

Nigerian Police Force Past Questions

Nigerian Police Force Past Questions.. The Nigerian Police Force Aptitude Test Past Questions and Answers eBook for 2018/2019 is a detailed guide to help prepare you for the  Nigeria Police Force Recruitment 2018/2019

Get access to the Complete Up-to-date past questions and answers of Nigerian Police force here, follow all the procedures indicated to have access to Download the NPF Complete Past Questions and Answers Here Online.

Read details below:

Nigerian Police Force Past Questions and Answers

NPF Past Questions and Answers… are you interested in taking a part in the upcoming examination for the Nigerian Police Force?. If your answer is yes, then you need the NPF past questions to serve as a guide for you.

This past question would go great lengths in helping you outshine your competition during the NPF screening exam. This article will help guide you on the nature and features of the Nigerian Police Force screening test and include sample questions as well.

For several years now, we’ve received numerous requests from NPF applicants for past questions and answers. We can also boast of Our clients who were successfully shortlisted with the aid of our past questions booklet.

 

Sample Questions From Previous Years in The Nigerian Police Force Recruitment.

Below are some Nigeria Police Force recruitment sample questions;

1) In which year was NPF established?

ANSWER: 1930

 

2) What is the full meaning of abbreaviation “NPF”?

ASWER: Nigeria Police Force

 

3). State the objective of Nigeria Police Force?

ANSWER:

“The major objective(s) of the Nigeria police force is to enhance the quality of life in our country by working in partnership with the community and in accordance with constitutional rights to enforce the laws, preserve the peace, reduce fear and provide for a safe environment.”

 

4) In the Nigerian Police Force, Who is the present Chief of Defence Staff?

ANSWER:

Major Gen. Abayomi Gabriel Olonisakin

 

5). What is the NPF motto?

ANSWER:

“The police are your friends”

 

6). What is the full Meaning of IGP?

ANSWER:

Inspector General of Police

 

7). The current Senate president of Nigeria is?

ANSWER:

Senator Bukola Saraki

 

8). The NPF was restructured into 7 area commands in what year?

ANSWER: 1986

 

9). In what day, month and year, did Nigeria gain her Independence(Indicate your answers with respect to the format)

ASWER: 1st october 1960

 

10). There are three Federal Government agencies in charge of supervision of all the activities of the Nigerian Police, Name them:

ANSWER:

i). The Police service Commision(PSC)

ii). Ministry of police affairs

iii). The Nigeria police council(NPC)

 

11).In what year was the Nigeria flag designed, Who designed the Nigerian flag?

ANSWER:

Nigeria flag was designed by Mr. Taiwo Akinkumi in 1959

 

12).In what year did Nigeria become a Republic?

ANSWER: 1 october 1963

 

13). who was the first Executive president of Nigeria?

ANSWER: Alh. Shehu Shagari

 

14) Name the 7 area Commands of Nigeria police force?

ANSWER: (Adamawa, Gombe, Jigawa, Kano, Katsina, Lagos, Ogun.)

 

15) What is the approximate population of Nigerian citizens?

ANSWER: 183 million

 

16) Who was the First Inspector General of Police in Nigeria?

ANSWER: Louis Edet

 

17) How many local government exist in Nigeria?

ANSWER: There are 774 local governments in Nigeria as written in the Nigerian Constitution 1999

 

Full List of Service Chiefs

  1. Air Vice Marshal Sadique Abubakar – Chief of Air Staff
  2. Air Vice Marshal Monday Riku Morgan – Chief of Defence Intelligence
  3. Maj.-Gen. Babagana Monguno (rtd.) – National Security Adviser
  4. Maj.-Gen. Abayomi Gabriel Olonishakin – Chief of Defence Staff
  5. Maj.-Gen. T.Y. Buratai – Chief of Army Staff
  6. Rear Admiral Ibok-Ete Ekwe Ibas – Chief of Naval Staff

 

How to Download the NPF recruitment Past Questions and answers

Price For the Nigerian Police- NPF past questions and answers full copy (Pdf) is 1,500. Naira.

Price: 1500

Follow the steps below to make payment.

1). Make payment to the details below:

Nigerian Police Force Past Questions and AnswersAccount Name: Godwin, Godwin Akpaniko

Bank: GTbank

Account No: 0239617816

 

 

2). After Making the payment or transfer, Send the following details to 08109345578

  1. Depositors Name(Your name or the name of the account you used for mobile transfer)
  2. Amount Paid
  3. Email Address (Must be an email address you have access to)

Forward those details to 08109345578

Please you can call the Number above for clarification before and after the payment.

You can also send a message on Whatsapp to the same number 08109345578 or call at anytime.

Active hours: 22 Hours; Call anytime of the day or night and you will be attended to.

3). immediately after your payment is confirmed, The complete compiled past question and answers for the Nigerian Police Force (NPF) will be forwarded to you.

Purchase yours Now: Goodluck!

List Of Nigerian Police Shortlisted Candidates

Tags: Nigerian Police Force Aptitude Test Past Questions, Nigerian Police Force past questions, Nigerian Police Force recruitment Past Questions, npf past questions, NPF recruitment past questions

About the Author (Author Profile)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *